Hangyasuli tábor
Szeretsz kirándulni? Szeretnéd megismerni a környékeden élő madarakat hangjukról, virágokat illatukról? Érdekel, hogy miből és hogyan lesz a komposzt? Szeretnéd tudni, hogy miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés? Bármelyik kérdésre ha igennel tudsz válaszolni, a Hangyasuli táborban a helyed!
Madaras tábor
A madarász tábor célja közelebb hozni a madarakat a gyerekekhez, hogy fontos információkat tudhassanak meg azokról a fajokról, amelyek mellett nap mint nap elmennek, de igazából észre sem veszik őket. A program során igyekszünk minél részletesebb képet mutatni a madarak világáról, az evolúciós fejlődésüktől kezdődően, az anatómián, a rendszertani besorolásukon át a napjainkban is előforduló fajokig.
Barlangász tábor
Azt hiszed, a denevérek vámpírok, és minden céljuk, hogy belekapaszkodjanak a hajadba? Itt az idő, hogy a saját szemeddel tapasztald meg az ellenkezőjét! Nem tudod, hogyan keletkeznek a cseppkövek, és hogy miért kell nyáron is vastag ruhában barlangba menni? Nem félsz a sötéttől, és szeretsz új dolgokat megismerni?
Természetfotós tábor
A természetben járva sokszor készítünk fényképeket azokról a növény-, állatfajokról amelyekkel találkozunk, de nem mindig tudjuk, hogy milyen fajokat is ábrázolnak. A természetfotós tábor célja egyrészt, hogy ötleteket adjon, hogy hogyan készítsünk természetképeket, de ugyanakkor a foglalkozások során fény derül majd a lencsevégre kapott fajok neveire, szokásaikra is.
Vizes tábor
A Csíki-medencében az Olt folyó, annak holtágai, a Hargita-hegységből, Csíki-havasokból lefolyó patakok számos élőlénynek jelentik az életteret. A vizes élőhelyek nem csak halaknak biztosítják a megfelelő feltételeket, hiszen a kétéltűek, a madarak, de a nagyobb vadak is gyakran felkeresik ezeket. A tábor során ezeket a vízhez kötődő hálózatok kerülnek feltérképezésre, megfigyelésre.
Hangyabazár
Szétnézek >>
Tananyag
Beleolvasok >>
Képtár
Szétnézek >>
Zöldkönyvtár
Beleolvasok >>
Adománysarok
Hozzájárulok >>
Hangyafilmek
Szétnézek >>
Online játékaink
Szétnézek >>
Fotóblog
Szétnézek >>
Íratkozz fel
hírlevelünkre