2019.06.04
Második alkalommal szervezte meg a Zöld SzékelyFöld Egyesület az egész tanévet felölelő környezetvédelmi vetélkedőjét. A Bethlen Gábor Alap által támogatott vetélkedő célja a havonta megjelenő feladatokkal folyamatos versenyzési lehetőséget biztosítani a régió diákjainak, egy állandó kapcsolatot kiépíteni a környezetvédelmi témákkal.
A program szerkezetéből adódóan az érdeklődő csapatok, egyéni versenyzők folyamatosan, akár csak egy-egy hónap feladatait megoldva is bekapcsolódhattak. A havi feladványokat négy feladat alkotta, amelyeket igyekeztünk minél változatosabban összeállítani, hogy lehetőleag újszerűek legyenek, minél több témakört érintsenek, és lehetőleg stílusban se ismételődjenek. Kihívás volt a szervező csapatnak, hogy különböző nehézségi szintű feladványok jelenjenek meg havonta, amelyek egyrészt sikerélményt jelentenek a gyerekeknek, ugyanakkor lehetőséget teremtenek a diákok rangsorolására is.
A májusi, utolsó fordulóban egy oszlopkirakós helyes sorrendbe rakásával lehetett megtudni különböző fajneveket, be kellett azonosítani egzotikus állatfajok neveit, élőhelyeit, felsorolni három a növény- és állatvilággal kapcsolatos éghajlatváltozásra utaló jelet, illetve megmagyarázni az összefüggést. Az utolsó feladat során pedig madárfajokat kellett társítani a megfelelő fészekkel, tojásokkal.
A legügyesebb ebben a hónapban Antal Áron, a felsőboldogfalvi Fülöp Áron Általános Iskola diákja volt, őt követte a szintén felsőboldogfalvi Hangyák csapata, míg harmadik helyen végzett a baróti Gaál Mózes Általános Iskola diákjai (Kovács Koppány, Nagy Alpár), valamint a gyergyószentmiklósi Kós Károly Általános Iskola Westlife csapata. A májusi teljes eredmények itt tekinthetőek meg, és innen letölthetőek a helyes megoldások is.
Ennek eredményeként kialakult az egyéni versenyzők és a csapatok végső rangsora is.

Egyéni versenyzők
1. hely - Kovács Koppány (Barót, Gaál Mózes Általános Iskola)
2. hely - Antal Áron (Felsőboldogfalva, Fülöp Áron Általános Iskola)
3. hely - Lukácsi Izabella (Felsőboldogfalva, Fülöp Áron Általános Iskola)
Teljes lista

Csapatok
1. hely – Hangyák (Felsőboldogfalva, Fülöp Áron Általános Iskola)
2. hely – HangyÁszok (Homoródszentpál, László Gyula Általános Iskola)
3. hely – Westlife (Gyergyószentmiklós, Kós Károly Általános Iskola)
Teljes lista
Az elmúlt tanévben 14 településről 149 gyerek kapcsolódott be, míg az idén már 28 település iskolájának 180 diákja vett részt a programban. Célunk egyértelműen az, hogy az októberben induló III. Évfolyam még sikeresebb legyen, még több gyereket tudjon megszólítani, és arra bíztatni, hogy hónapról hónapra jobban elmerüljön a természetvédelem, környezetvédelem témájában.

Köszönjük a diákoknak, az őket segítő tanároknak a bekapcsolódást, és főként a kitartást azoknak, akik hónapról, hónapra megoldották, beküldték a Hangyasuli feladatait!

<< Vissza
További újdonságok
Hangyaboly - környezetvédelmi vetélkedő
2019. május 25.
Májusi feladatlap
2019. május 01.
Hangyaboly - környezetvédelmi vetélkedő
2019. április 28.
Áprilisi feladatlap
2019. április 03.
Hangyabazár
Szétnézek >>
Tananyag
Beleolvasok >>
Képtár
Szétnézek >>
Zöldkönyvtár
Beleolvasok >>
Adománysarok
Hozzájárulok >>
Hangyafilmek
Szétnézek >>
Online játékaink
Szétnézek >>
Fotóblog
Szétnézek >>
Íratkozz fel
hírlevelünkre