2017.10.01
Az első, 2017. októberi feladatfüzetben négy témakör szerepel: az élővilág függőleges elrendeződése, a hulladéktermelés, a fafajok, cserjék azonosítása valamint a madárcsaládok.
A Hangyasuli – I. évfolyam elnevezésű program célja egy folyamatos nevelési tevékenység biztosítása a környezetvédelmi nevelés iránt érdeklődő pedagógusok, tanulók számára. A programot elsősorban nem vetélkedőnek szánjunk, hanem egy játékos feladatsornak, amely segít, hogy a gyerekek elmélyítsék az környezetvédelemhez kapcsolódó ismereteiket. Ennek megfelelően a Zöld SzékelyFöld Egyesület tagjai havi rendszereséggel egy feladatfüzetet dolgoznak ki, amelyben különböző tematikák kerülnek bemutatásra. Az évfolyamra az innen letölthető jelenléti ív kitöltésével jelentkezhetnek osztályok, néhány fős csapatok, de akár családok is.
A feladatfüzet innen letölthető, a helyes válaszokat a következő hónap 15-ig az itt elérhető űrlapba kell beírni. Az egyesület munkatársai kiértékelik a válaszokat és közzéteszik az adott hónap legügyesebbjeinek listáját két kategóriában (osztályok, valamint egyéni), illetve nyilvánossá teszik a helyes megoldásokat.
Minden feladatlap végén javasolunk néhány, az adott tematikához kapcsolódó Hangyasulis tananyagot is, amely segíthet megoldani a feladatot, vagy éppenséggel kiegészíti az itt megtalálható információkat.

Pontozás:
1. Az élővilág függőleges elrendeződése. 18 x 1 pont = 18 pont
2. Hulladéktermelés. 10 pont
3. Fahatározó. 16 x 1 pont = 16 pont
4. Madárcsaládok. 10 x 1pont = 10 pont
Összesen: 54 pont

<< Vissza
További újdonságok
Célba értek díjaink
2018. június 18.
Véget ért a Hangyasuli: I. évfolyam
2018. június 11.
Bicajozzunk biztonságban
2018. május 25.
Rejtélyes Vargyas - környezetvédelmi vetélkedő
2018. május 03.
Hangyabazár
Szétnézek >>
Tananyag
Beleolvasok >>
Képtár
Szétnézek >>
Zöldkönyvtár
Beleolvasok >>
Adománysarok
Hozzájárulok >>
Hangyafilmek
Szétnézek >>
Online játékaink
Szétnézek >>
Fotóblog
Szétnézek >>
Íratkozz fel
hírlevelünkre